94’üncü Oscar Adayları Açıklandı

94’üncü Oscar Adayları Açıklandı

ABONE OL
20:25 - 08/02/2022 20:25
94’üncü Oscar Adayları Açıklandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Jane Campion’un yönettiği gotik kovboy filmi The Power of the Dog, 94’üncü Oscar ödüllerinde 12 dalda adaylığa layık görüldü. Bu yıl video akış hizmeti sunan şirketler Hollywood’un en prestijli ödülü olan Oscar’larda daha önceki yıllara kıyasla en yüksek sayıda adaylık aldı.

En iyi film ve en iyi yönetmen dallarının yanı sıra Netflix yapımı The Power of the Dog’un başrol oyuncuları Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons ve Kodi Smit-McPhee de Oscar ödülüne aday gösterildi.

1993 yapımı The Piano filmiyle en iyi yönetmen dalında Oscar’a aday gösterilen Jane Campion, aynı dal için iki kez adaylık alan ilk kadın yönetmen oldu. Campion’un görüntü yönetmeni Ari Wegner da en iyi sinematografi dalında aday gösterilen ikinci kadın oldu.

Denis Villeneuve’ün yönettiği Dune ise ağırlıklı olarak teknik dallarda 10 ödüle aday gösterildi.

94’üncü Oscar ödüllerinde en iyi film dalında Belfast, The Power of the Dog, Dune, Drive My Car, West Side Story, Don’t Look Up, Licorice Pizza, CODA, King Richard ve Nightmare Alley yarışacak.

Teknoloji devi Apple, CODA adlı yapımla ilk en iyi film Oscar adaylığını alırken Netflix, The Power of the Dog ve Don’t Look Up ile video akış hizmeti sunan şirketler arasında en fazla adaylık alan yapımcı oldu. King Richard ve Dune, sinemalarda ve online yayın platformu HBO Max’te aynı anda vizyona girmişti.

En iyi yönetmen dalında Jane Campion’un yanı sıra Paul Thomas Anderson, (Licorice Pizza), Kenneth Branagh (Belfast), Steven Spielberg (West Side Story) ve Ryûsuke Hamaguchi (Drive My Car) yarışacak.

Bu yılki Oscar ödül töreni, Pekin’de devam eden Kış Olimpiyatları nedeniyle Şubat ayı yerine Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu’nda 27 Mart’ta düzenlenecek.

En iyi kadın oyuncu dalında Jessica Chastain (The Eyes of Tammy Faye), Olivia Colman (The Lost Daughter), Penélope Cruz (Parallel Mothers), Nicole Kidman (Being the Ricardos) ve Kristen Stewart (Spencer) yarışacak. House of Gucci’de başrolü oynayan Lady Gaga’nın Oscar’a aday olmamasıysa şaşırtıcı bir gelişme olarak karşılandı.

King Richard’da Will Smith, Being the Ricardos’da Javier Bardem, The Power of the Dog’da Benedict Cumberbatch, Tick Tock…Boom’da Andrew Garfield ve The Tragedy of Macbeth’de Denzel Washington en iyi erkek oyuncu adaylıklarına layık görüldü.

En iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar’a aday olan isimler ise şöyle: Jessie Buckley (The Lost Daughter), Ariana DeBose (West Side Story), Judi Dench (Belfast), Kirsten Dunst (The Power of the Dog) ve Aunjanue Ellis (King Richard).

En iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Ciarán Hinds (Belfast), Troy Kotsur (CODA), Kodi Smit-McPhee (The Power of the Dog), Jesse Plemons (The Power of the Dog) ve J.K. Simmons (Being the Ricardos) Oscar adayı oldu.

En iyi orijinal şarkı dalında King Richard’dan “Be Alive,” Encanto’dan “Dos Oruguitas,” Belfast’tan “Down to Joy,” No Time to Die’dan “No Time to Die” ve Four Good Days’den “Somehow You Do” Oscar’a aday oldu.

94’üncü Oscar ödüllerinde en iyi animasyon film dalındaysa Encanto, Flee, Luca, The Mitchells vs. the Machines ve Raya ve the Last Dragon yarışacak.

Bu yıl en iyi belgesel dalının adaylarıysa Summer of Soul (Or, When The Revolution Could Not Be Televised), Flee, Attica, Ascension ve Writing With Fire.

VOA tarafından geçilen 94’üncü Oscar Adayları Açıklandı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 94’üncü Oscar Adayları Açıklandı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 94’üncü Oscar Adayları Açıklandı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.