8 Mart Berlin`de her dilde her renkte kutlandı

8 Mart Berlin`de her dilde her renkte kutlandı

ABONE OL
00:34 - 10/03/2022 00:34
8 Mart Berlin`de her dilde her renkte kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü düzenlenen etkinlikle, her dilde ve her renkte bir araya gelen kadınlar tarafından kutlandı.

BAT-Cemevi, Dersim Cemaati, Sivaslı Canlar, BDAJ, BDAS, HUV. eV, Çorum, Antep Çepnileri, Tokat ve Çevresi Alevi Birliği, Al-Dersim Spor, Varto, Kirmançki-Zazaki Dil Kültür Enstitüsü, Omcalılar, Erzincan Küçük Otlukbeli, Varto Görgü Köyü, Ketenciler ve Mirseyit gibi inanç, kültür kurumları ile yöre derneklerinin kadın temsilcilerinin ortak organize ettiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü yoğun bir katılımla kutlandı.

Moderatörlük ve sunuculuğunu Eğitmen Devrim Deniz Taner’in yaptığı ve dün Dersim Cemaati ana salonunda düzenlenen etkinlik, Kadın mücadelesinde yaşamını yitiren ve katledilen tüm kadınlar anısına saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından sırasıyla; BAT-Cemevi adına YK üyesi Pınar Özgül, BAT Kadın Kolu adına Nalan Yılmaz, Kirmançki-Zazaki Kültür ve Dil Enstitüsü adına Cemile Beyaz, Mukaddes Dede Aslan, Erzincan Küçük Otlukbeli-Der’den Gülnaz Özbey, Çorum-Der’den Nezaket Kirazlı, Sivaslı Canlar Derneğinden Nazlı Şahin’in aralarında bulunduğu kadın temsilciler Türkçe ve Kırmançki-Zazaki dilinde 8 Mart’ın önemine dikkat çekerek şiirler okuyup tüm kadınların Emekçi Kadınlar gününü kutladı.

Konuşmaların ardından Sivaslı Canlar Korosu sahne alarak katılımcılarla hep birlikte türküler söyledi. Gerçekleştirilen dinletinin ardından BAT-Cemevi YK Başkanı Dr. Yüksel Özdemir, TBB’den Ayşe Demir ile Safter Çınar, BDAS Almanya ve BDAS Berlin adına Melinda Özgül ile Sinem Gül, DİE LİNKE’den Ferat Ali Koçak, Yeşiller Partisin’den Fadime Topaç, selamlama konuşmaları yaparken, Ozan Şah Turna ve Dersim Cemaatin’den Nezahat Celayir ise günün önemine dair şiirler okuyarak kadın Mücadelesini ile 8 Mart’ı kutladı.

Etkinliğe ayrıca İstanbul’dan Cumartesi Anneleri adına Ayşe Tepe online görüntülü katılımla Cumartesi Annelerinin yıllardır süren mücadelesinin bir kadın mücadelesi olduğuna dikkat çekerek herkesin 8 Mart emekçi kadınlar gününü kutladı.

Ayşe Tepe’nin ardından ise etkinlikte panel bölümüne geçildi. Panel bölümünde söz alan, Dr. Delal Atmaca ve Av. Filiz Kılıçgün Yeşil Kadın mücadelesinin tarihine, Kadına yönelik şiddet katledilme başlıkları ile Kadın haklarına dair birçok başlıklarda sunumlar gerçekleştirdi. Panelin ardından ise etkinlik Ötekilerin Orkestrası’nın söylediği Türküler ve çekilen halaylarla son buldu.

Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofis / Ulaş Yunus Tosun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.