*** ”70 Milyon Euro’ya bile satmayız”

*** ”70 Milyon Euro’ya bile satmayız”

ABONE OL
16:48 - 15/07/2009 16:48
*** ”70 Milyon Euro’ya bile satmayız”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

”70 Milyon Euro’ya bile satmayız”

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih’in teknik direktörü Uli Hoeness, ”70 milyon eurodan fazla teklif gelse bile (Franck) Ribery’i satmayız” dedi

Hoeness, yerel TZ gazetesine yaptığı açıklamada, ayın başında Real Madrid’e gitmek istediğini söyleyen Fransız orta saha oyuncusu Ribery’nin satılık olmadığını bir kez daha yineledi. Ribery’nin, takımda ”kesinlikle” kalacağını vurgulayan Hoeness, ”70 milyon eurodan fazla teklif gelse bile Ribery’i satmayız” diye konuştu.

La Liga’da ”Los Galacticos”u (Galaksi’nin Takımı) oluşturma yolunda olan Real Madrid, Brezilyalı Kaka, Portekizli Cristiano Ronaldo ve Fransız forvet Karim Benzema’nın ardından, Ribery’e de kancayı takmış, ancak Bayern Münih yönetiminden, ”Ribery’nin sözleşmesi 2011’e kadar devam ediyor” yanıtını almıştı.

Bu arada Hoeness, birkaç gündür sakatlığını bahane edip, antrenmanlara çıkmayan Ribery’e ilişkin de bunda kötü niyet aranmaması gerektiğini belirterek, ”Sakatsa, sakattır. Tıpkı diğer sakat oyuncular gibi” cevabını verdi.  

REAL MADRİD EN ÇOK HARCADI

İspanya futbolunun dünya marka isimlerinden Real Madrid Avrupa liglerinde yeni sezon için şimdiye kadar en çok transfere para harcayan futbol takımı oldu. Manchester United’dan Ronaldo’yu alan Real Madrid’in yeni sezon için şuana kadarki transfer harcaması 214 milyon Euro’ya ulaştı. İtalya liginin orta sıralarında yer alan FC Genaua ise yeni isimler için 55 milyon Euro verdi. Alman ekibi Bayern Münih şimdiye kadarki 50 milyon 700 bin Euro’luk harcama ile Avrupa’da üçüncü en çok para harcayan takım oldu. İtalyan futbolunun önemli isimlerinden İnter Milan ise 44 milyon 500 bin Euro harcadı.

2009/2010 sezonu için kadrolarını oluşturmaya başlayan Avrupa kulüplerinde Temmuz 2009 itibarıyla en hareketli lig İspanya görülüyor. İspanya liginde şuana kadar yeni isimlere 250 milyon Euro verilirken, satılan futbolculardan 72 milyon Euro gelir elde edildi. Transfere en çok para harcayan ligler sıralamasında İspanyolları 246 milyon Euro ile İtalyanlar takip etti. İngiliz Preimere Ligi’nde yeni sezon için transfere 172 milyon Euro harcanırken, satılan futbolculardan 210 milyon Euro gelir elde edildi. Böylece İngiliz ligi bu sezon şimdiye kadar olan transferlerden yaklaşık 38 milyon Euro kazandı.

Avrupa’da transferde en çok para harcayan liglerden biri de Alman Bundesliga oldu. Almanya 1. ligi takımları şuana kadar yeni transferler için 141 milyon Euro harcadı.
Türkiye Süper Ligi adı geçen ülke ligleri ile karşılaştırıldığında transferde şimdiye kadar oldukça sönük kaldı.

Türkiye Süper Lig takımları şuana kadar transfere sadece 37 milyon Euro harcayabildi. Türkiye Süper Ligi’nden satılan futbolculardan ise 22 milyon Euro gelir elde edildi.  

(A.A) / (CİHAN)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.