*** 7 yıldır eşini Almanya’ya getiremiyor

*** 7 yıldır eşini Almanya’ya getiremiyor

ABONE OL
19:55 - 28/07/2009 19:55
*** 7 yıldır eşini Almanya’ya getiremiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

7 yıldır eşini Almanya’ya getiremiyor

Almanya’da yaşayan Türk vatandaşı Hakkı Türker (42), 1973 yılından beri bu ülkede bulunmasına rağmen, yeterli kazancı olmadığı gerekçesiyle eşi Lütfiye Türker’i (29) 7 yıldır Almanya’ya getiremediğini belirtti

2002’de Konya’da evlendikten sonra Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğuna vize başvurusunda bulunduğunu, ancak üç kez ret cevabı verildiğini anlatan Türker, hakkını yargı yoluyla da arayacağını ifade etti.

Torna tesviye konusunda meslek eğitimi aldığını belirten Türker, ancak bu alanda iş bulmanın zor olduğunu, çok sayıda farklı iş yaptığını söyledi.

7 yıl önce yabancılar dairesine başvurduğunda yeterli geliri bulunmasına rağmen olumsuz yanıt aldığını kaydeden Türker, "Elime şu an 800 Euro geçiyor. Son iş yerinde üç aydır çalışıyorum. En az 1 yıl bir iş yerinde çalışmış olmak ve ayrıca iş sözleşmesinin süresiz olması şartı aranıyor. Zaten çoğu firma artık süresiz iş sözleşmesi yapmıyor. 3 ay çalıştırıp, sonra gerekçe göstermeden işten çıkarıyor. 800 Euroyla nasıl geçineyim… Ek iş aramak zorundayım. Eşimi buraya getirebilmek için 7 yıldır mücadele veriyorum” dedi.

Hamburg-Mitte Yabancılar Dairesinde ve Almanya başkonsolosluğunda hem kendisine, hem de eşine özel yaşamlarıyla ilgili sorular sorulduğunu da söyleyen Türker, ”Bir de Almanya’da özel hayatın mahremiyeti ve kutsallığı vardır derler. Oysa memurlar tarafından ikimize de çok özel sorular yöneltildi. Ben severek evlendim. Yoksa bunca yıl bu zahmete katlanır mıyım? Daha ne zamana kadar mücadele vereceğim. Aile birleşimi ve ailenin kutsallığı ilkesi maalesef Almanya’da uygulamada geçerli değil” şeklinde konuştu.

(A.A) Süheyla KAPLAN 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.