6 Ocak Komisyonu’ndan Cumhuriyetçi Lidere Celp

6 Ocak Komisyonu’ndan Cumhuriyetçi Lidere Celp

ABONE OL
10:53 - 13/05/2022 10:53
6 Ocak Komisyonu’ndan Cumhuriyetçi Lidere Celp
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Temsilciler Meclisi’ndeki en kıdemli Cumhuriyetçi isim Kevin McCarthy ve diğer dört Kongre üyesi, Perşembe günü Temsilciler Meclisi’nin, 6 Ocak Kongre saldırısını soruşturan komisyonu tarafından mahkeme celbiyle tanıklık yapmaya çağırıldı.

Kongre üyeleri daha önce komisyonla gönüllü işbirliği yapmayı reddetmişti.

Komisyon tarafından celp gönderilen diğer temsilciler ise Jim Jordan, Mo Brooks, Scott Perry ve Andy Biggs.

McCarthy, Jordan ve Perry basına yaptıkları açıklamada, komisyonun soruşturmasının gayrımeşru olduğu görüşünde olduklarını belirttiler ancak celbe uyup uymayacakları konusunda bilgi vermediler.

McCarthy Ocak ayında yaptığı bir açıklamada, komisyonla işbirliği yapmayacağını söylemişti.

McCarthy, ‘‘Bir temsilci ve azınlık partisinin lideri olarak, bu komisyonun bugün, bu kurumu lekeleyen ve gelecekte ona zarar verecek olan yetkiyi kötüye kullanmasına katılmama kararı aldığım için ne pişmanlık ne de memnuniyet duyuyorum’’ dedi.

Eski Başkan Donald Trump’ın destekçileri 6 Ocak 2021’de başkent Washington DC’de gösteri düzenlemiş, Trump’ın Beyaz Saray önündeki konuşmasından cesaret alan kalabalık, Demokrat Joe Biden’ın Kasım 2020’deki seçim zaferinin onaylandığı oturumu engellemek için Kongre binasına yürümüş ve polis engeline rağmen binaya zorla girmişti.

Komisyon, destekçileri polise ve Kongre binasına saldırdığı ve aralarında dönemin Başkan yardımcısı Mike Pence’in de olduğu Kongre üyelerini canlarını kurtarmak için kaçmak zorunda bıraktığı sırada Trump’ın ne yaptığını inceliyor.

Demokrat temsilci ve komisyon üyesi Bennie Thompson, basın açıklamasında celp alan beş Cumhuriyetçi’nin, olaylara giden süreçle ilgili bilgi sahibi olduklarını söyledi.

Thompson, ‘‘Gelecek ay oturumumuzu düzenlemeden önce Temsilciler Meclisi üyelerinin komisyonla gönüllü olarak görüşmelerini umuyorduk. Maalesef, bugün celp alan kişiler bunu reddetti. Biz de komisyonun 6 Ocak olaylarını aydınlatabilmesi için bu adımı atmak zorunda kaldık’’ diye konuştu.

Trump konusundaki tavrı nedeniyle parti grubundaki muhafazakarların eleştirilerine maruz kalan McCarthy, önce eski Başkan’ın şiddetten bir miktar sorumlu olduğunu söylemiş, ancak sonrasında Trump’ı Florida’daki Mar-a-Lago tatil evinde ziyaret etmiş ve birlikte fotoğraf çektirmişti.

VOA tarafından geçilen 6 Ocak Komisyonu’ndan Cumhuriyetçi Lidere Celp haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 6 Ocak Komisyonu’ndan Cumhuriyetçi Lidere Celp haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 6 Ocak Komisyonu’ndan Cumhuriyetçi Lidere Celp haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.