*** 500 bin göçmen uyum kurslarına katıldı

*** 500 bin göçmen uyum kurslarına katıldı

ABONE OL
18:13 - 02/06/2009 18:13
*** 500 bin göçmen uyum kurslarına katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

500 bin göçmen uyum kurslarına katıldı

Almanya’da bugüne kadar 500 bin göçmenin uyum kurslarına katıldığı bildirildi

Nürnberg kentindeki Göç ve Mülteci Dairesi tarafından yapılan açıklamada, göçmenlerin Almanya’ya daha kolay uyumlarının sağlanması için düzenlenen kurslara, 4 yılda 500 bin kişinin katıldığı, 155 bin yabancının geçen yıl bu kurslara katılma hakkı elde ettiği belirtildi.

Kurslardan sonra yapılan sınavlara girenlerin üçte ikisinin başarılı olduğu ifade edilen açıklamada, kurslara özellikle Türk, Rus, Ukraynalı, Polonyalı ve Iraklıların katıldığı kaydedildi.

Göç ve Mülteci Dairesi Başkanı Albert Schmid, uyum kurslarının vazgeçilmez bir destek aracı olarak geliştirildiğini belirterek, kadınların kurslara katılım oranının yüksek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu, özellikle annelerin uyum konusunda büyük rol oynayabileceğini ifade etti.

Toplam kurs saatlerinin 600’den 945’e çıkartılmasından sonra özel uyum kurslarına ilginin daha da arttığını kaydeden Schmid, velilere ve kadınlara yönelik kursların çok sevildiğini, okuma-yazma kurslarının da dil öğrenmek için iyi bir fırsat olarak görüldüğünü, hızlı öğrenenler için de ayrıca bir kurs düzenlediklerini sözlerine ekledi.

(A.A) Erbil BAŞAY 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.