*** 41 yıllık doktor emekli oluyor

*** 41 yıllık doktor emekli oluyor

ABONE OL
15:35 - 24/12/2008 15:35
*** 41 yıllık doktor emekli oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

41 yıllık doktor emekli oluyor

Almanya’nın Hamburg kentinde 41 yıldır doktorluk yapan Hıfzırrahman Aslan, emekliye ayrılıyor  

Almanya’ya 1973 yılında gelen ve yaptığı ihtisaslardan sonra 1984 yılında ilk muayenehanesini açan Dr. Aslan, 1 Ocak 2009 tarihinde meslek hayatına son vereceğini söyledi.

Hamburg Eğitim Ataşesi Emin Yaldız ile Hanife Durmuş, Pınar Kapan ve Fahri Üstün adlı öğretmenler Aslan’ı Diagonalstrasse adlı caddede bulunan muayenehanesinde ziyaret etti.

Aslan, 7 çocuklu bir aileden geldiğini ve babasının da bir öğretmen olarak eğitime önem verdiğini ifade ederek‚ ”Bu günlere gelmemde elbette babama çok şey borçluyum. Hiçbir karşılık beklemeden bu topluma hizmet etmeye ve en iyisini yapmaya çalıştım. Birçok farklı ulustan hastam oldu. Renkli kültürlerle daha da güçlendim ve tüm bunlar yaşama ve meslek hayatıma daha da güç kazandırdı. Hastalarımdan ayrılmak benim için çok zor olacak” dedi.

Yaldız da ”Türk toplumuna 41 yıldan bu yana hizmet etmiş bir başhekimimiz, babasının da öğretmen kökenli olması nedeniyle öğretmenlere büyük değer ve önem vermiştir. Doktor Aslan, sağlık sigortası dahi olmayan öğretmenleri bile muayene etmiş ve onlardan kimi zaman ücret almayarak, onları tedavi etmiştir. Tüm bu fedakarlıklarından dolayı kendisine minnettarız. Böylesine anlamlı günde kendisini yalnız bırakmak istemedik” diye konuştu.  (A.A)

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.