*** 3 nükleer santral durduruldu

*** 3 nükleer santral durduruldu

ABONE OL
20:10 - 26/07/2009 20:10
*** 3 nükleer santral durduruldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

3 nükleer santral durduruldu

Almanya’da son günlerde arıza meydana gelen 3 nükleer santralde çalışmalar geçici olarak durduruldu

Arızalar nedeniyle herhangi bir nükleer sızıntı meydana gelmediği bildirildi.

Hamburg kenti yakınlarında bulunan ve yaklaşık 2 yıllık aradan sonra bu ayın başında yeniden faaliyete geçen Krümmel nükleer santralinde, bundan birkaç gün sonra kısa devre meydana gelmesi sonucunda nükleer reaktör otomatik olarak durmuştu. Lingen kentindeki nükleer santral de birkaç gün önce benzer bir arıza nedeniyle faaliyetlerini durdurmuştu. Karlsruhe kenti yakınlarındaki Philippsburg nükleer santralinde de çalışmalar bir reaktör blokundaki arızanın tespit edilebilmesi için durdurulmuştu.


Almanya Çevre Bakanı Sigmar Gabriel, Alman Haber Ajansı’na (DPA) yaptığı açıklamada, her 3 santralde, kısa süre önce bakımdan geçmelerine rağmen makina transformatörlerinde sorunların ortaya çıktığını belirterek, "Bu durum çok endişe verici" dedi.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Gabriel, ülkedeki toplam 17 nükleer reaktörün 6’sının güvenlik nedeniyle durdurulduğuna işaret ederek, Başbakan Angela Merkel’den, yüksek risk içerdiğini savunduğu nükleer santrallerin kapatılması konusunu gözden geçirmesini istedi.

Bakan Gabriel, nükleer reaktörlerin durdurulmasının Almanya’da elektrik kesintilerine yol açmadığına da dikkati çekerek, "Bu da gösteriyor ki, nükleer enerjiye ihtiyacımız yok" diye konuştu.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Eğitim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan ise "Hamburger Abendblatt" gazetesine yaptığı açıklamada, nükleer santrallerde meydana gelen arızaların sorumsuz bir şekilde propaganda malzemesi olarak kullanılmaması uyarısında bulunarak, Almanya’nın nükleer enerjiye ihtiyacı olduğunu savundu.

Schavan, "Almanya’da enerji üretiminin akılcı bir perspektife sahip olmasını isteyenler nükleer enerjiyi kötülememeli" ifadesini kullandı.

(A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.