25. Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali Temmuz`da yapılacak

25. Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali Temmuz`da yapılacak

ABONE OL
10:46 - 17/03/2021 10:46
25. Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali Temmuz`da yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın gözde kültür festivallerinden olan Nürnberg Türkiye Almanya Film Festivali Temmuz ayında gerçekleşecek.1992 yılından beri Nürnberg’de düzenlenen ve Almanya’nın iki ülkenin kültürünü ve sanatını buluşturan en önemli etkinliği olarak nitelendirilen Türkiye Almanya Film Festivali’nin bu yıl Temmuz ayında düzenleneceği kesinlik kazandı.

HER İKİ ÜLKENİN FİLMLERİ GÖSTERİLECEK

18 – 25 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde her yıl olduğu gibi bu yıl da yarışma dallarında her iki ülkeden kısa metraj ve uzun metraj filmleri tanıtılacak, davetli sanatçı konuklarla söyleşiler düzenlenecek.

Temmuz ayına kadar pandeminin henüz bitirilmiş olmayacağını, ama şiddetini kaybedip kontrol alınmış olacağından yola çıkarak, alışılmışın dışında daha kısa süreli, ama atmosferi daha yoğun bir festival programı sanat severleri bekliyor.

SAĞLIK KÜLTÜR SANAT VE MEKANLAR:

„En başta sağlık, daha sonra kültür ve sanat diyen “festival yönetmeni Ayten Akyıldız Alman sağlık makamlarının geçen yaz aylarında talep ettikleri bütün hijyenik kurallarına harfiyen uyulabilecek ve gerekli mesafelerin korunabileceği mekânlar seçildiğini bildirdi.

AÇIK HAVADA

Film gösterileri ve sinema söyleşilerin açık havada da gerçekleştirileceğini, salonlarda %25gibi bir kapasitesinin kullanılacağını söyleyen Akyıldız ve bunun için de Nürnberg Belediyesi Langwasser semtindeki yeniden açılacak olan Gemeinschaftshaus adlı geniş imkânları olan kültür merkezini festivalin hizmetine sunduğunu bildirdi. Sanat filmlerinin gösterildiği Nürnberg Belediyesi FilmhausKino sinema salonlarında da film gösterimleri gerçekleşecektir. Nürnberg okullarının yoğun istekleri üzerine, Temmuz ayında da festivalin geleneksel okul gösterilerine yer verilecek, seçilen filmlerin bir kısmı okul öğrencilerine de tanıtılacak.

GENÇ SİNAMACILARIN VE ÜNLÜLERİN BULUŞMA YERİ: NÜRNBERG

Festivalin ana hedefi ve artık vazgeçilmez önemli bir özelliği olan „buluşmalar “, yani her iki ülkenin, Almanya’nın ve Türkiye’nin kültürlerinin, sanatlarının ve sanatçılarının buluşmaları bu yaz festivalinde de temel hedef olacak ve programlar ona göre hazırlanacak diyen festival yönetmeni Ayten Akyıldız genel program yapısının değişmeyeceğini ve yine Türk-Alman sanatçılarının buluşacağı bir festival olacağını bildirdi.

ÜNLÜ SANATCILARIN UĞRAK YERİ

Gerek genç sinemacılara yer veren gerekse her ülkenin en ünlülerinin katıldığı, Türkan Şoray, Filiz Akın, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Kadir İnanır, Tarık Akan, Halil Ergün, Şener Şen, Cem Yılmaz, Uğur Yücel,Ara Güler, Ediz Hun, Zülfü Livaneli, Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz gibi efsanevi sanatçıların defalarca ziyaret ettiği festival Mario Adorf, Hannelore Elsner, Hanna Schygulla ya da Volker Schlöndorf gibi uluslararası Alman sanatçılarının önemli uğrak yeri oldu.

Bu yıl bu sanatçıların hangilerinin katılabileceği henüz belli olmasa da Temmuz ayında sinema severleri heyecan dolu festival günleri beklediği kesin.

YARIŞMALAR VE ÖZEL BÖLÜMLER:

Yarışma filmleri ve özel gösteriler Mayıs ayında, katılacak sanatçı konuklar Haziran ayında açıklanacak. Temmuz ayında gerçekleşecek olan festivale bizzat katılacağını bildiren sanatçılar arasında İstanbul’dan uluslararası tanınmış yönetmen ve senarist Tevfik Başer uzun metraj sinema filmleri jüri başkanlığını yapacak. Kısa filmler jüri başkanlığını üstlenen yönetmen Nuran David Çalış da festivale bizzat katılacak sanatçılar arasında olacak.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.