25 Kasım’da Kadınlar Üzgün ve Öfkeli

25 Kasım’da Kadınlar Üzgün ve Öfkeli

ABONE OL
15:54 - 25/11/2022 15:54
25 Kasım’da Kadınlar Üzgün ve Öfkeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınların gözü yine yaşlı.

Diyarbakır’da bir erkek tarafından öldürülen 21 yaşındaki Meryem Sevim’in ailesi bir yandan yas tutarken, bir yandan da zanlının yakalanmamasına tepki gösteriyor.

İki kız kardeşini erkek şiddetine kurban veren Songül Kaya ise soruna dikkat çekmek için bir klip çekti.

“Adalet istiyoruz”

“Adalet istiyoruz”… Bu sözler yaklaşık 10 gün önce bir kafede otururken eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen M.S. tarafından 9 kurşun sıkılarak öldürülen 21 yaşındaki Meryem Sevim’in ablası Hülya Kurmuş’a ait.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Diyarbakırlı kadınların gündeminde bu cinayet var. Olayın şokunu hala atlatamayan aile, zanlının yakalanmamasına tepkili.

Meryem’den geriye kalan fotoğraflara bakarak ağlayan abla Hülya Kurmuş, olayla ilgili bilgisi olanların yetkililere ulaşması çağrısında bulunuyor.

Kurmuş: “Kadınlar seslerini yükseltmeli”

VOA Türkçe’ye konuşan Kurmuş, cinayetlerin önüne geçilmesi için kadınların seslerini yükseltmesini istedi.

Saldırı ile ilgili soruşturmayı takip eden ve aileye hukuki destek veren Diyarbakır Barosu Kadın Merkezi’nin üyesi Avukat Songül Argünağa da, yetkililerin kadın cinayetleri konusunda yetersiz kaldığını söyledi.

VOA Türkçe’ye konuşan Argünağa, çoğu dosyanın cezasızlıkla sonuçlanması nedeniyle kadın cinayetlerinin devam ettiğini dile getirdi.

Şiddet kurbanı kadınların anısına klip

Kadına yönelik şiddet denince Türkiye’de ilk akla gelenlerin arasında, Diyarbakırlı Kaya ailesi bulunuyor.

Ailenin iki kızı, 5 yıl arayla erkek şiddetine kurban gitti. Erkek arkadaşının silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Mutlu Kaya, yüzde 97 engelli halde yaşama tutunmaya çalışıyor.

Ablası Dilek ise artık hayatta değil. Mutlu’nun en büyük hayali şarkıcı olmaktı. Ancak saldırı hayallerini de yıktı. Ablası Songül Kaya ise kardeşinin hayalini gerçekleştirdi.

Kaya, başta kendi kardeşleri olmak üzere şiddet mağduru tüm kadınların anısına “Seni çok seviyorum” isimli parçayı seslendirerek klip çekti. Kaya’nın Youtube üzerinden paylaştığı klibi binlerce kişi izledi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü, 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumlarda farkındalık yaratmak amacıyla BM Genel Kurulu kararı ile ilan edildi.

VOA tarafından geçilen 25 Kasım’da Kadınlar Üzgün ve Öfkeli haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 25 Kasım’da Kadınlar Üzgün ve Öfkeli haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 25 Kasım’da Kadınlar Üzgün ve Öfkeli haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.