2022 Yılında Almanya`da neler değişecek?

2022 Yılında Almanya`da neler değişecek?

ABONE OL
11:12 - 19/01/2022 11:12
2022 Yılında Almanya`da neler değişecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da yeni yıl ile birlikte yapılacak birçok değişikliğin başında asgari saat ücreti gelmekte.

Asgari saat ücreti 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren 9 Euro 82 Cent’e, 1 Temmuz tarihinde ise 10 Euro 45 Cent`e yükselecek. Yeni hükümet saat ücretini 12 Euro’ya çıkarmayı hedefliyor.

Emekli maaşlarına da yıl içinde yüzde 4 ila 6 oranında zam yapılacak. Saat ücretine gelen artışın yanı sıra benzin ve posta pulu gibi birçok ürüne de zam geliyor.

Posta pulu ücreti mektuplar için 80’den 85 cente, kartlar içinse 60 tan 70 cente çıktı.

Öte yandan sosyal yardım alanlara da yaklaşık yüzde 0.76 oranında zam yapılacak. Gelir vergisinden muafiyet de yükseltiliyor, bekar olan bir kişi yıllık 9984 Euro, evli olanlar ise bu rakamın iki kati yani 19.968 Euroya kadar  gelir elde ettikleri takdirde vergi ödemek zorunda değil. Bu rakamları aşanlar vergiye tabi tutuluyor.

Almanyada ayrıca plastik torbaların kullanımı kaldırılıyor, sadece et, meyve sebze reyonlarındaki ince plastik torbalara şimdilik izin veriliyor.

Diğer tür plastik torbalar ise 1 Ocak tarihinden itibaren yasak. Internet şirketleri artık vaat ettikleri internet hızını sağlayamadıkları takdirde müşteriye parayı iade etmek zorunda. internet hızını ölçerek bunun vaat edilenden düşük olduğunu şirkete gösteren herkes bu haktan yararlanabiliyor.

1 Mart 2022 tarihinden itibaren yapılan yazılı anlaşmalardan çıkma süreside 1 aya düşürüldü. Buna göre örneğin bir telefon veya internet şirketiyle anlaşma yaptınız ama memnun kalmadınız, eskisi gibi en az bir yıl anlaşmada kalmak gibi bir zorunluluğunuz yok, 1 ay sonra çıkış dilekçenizi verebiliyorsunuz.

1 Temmuz tarihinden itibaren hastalık raporu alan çalışanlar, işverenlerine şimdiye kadar olduğu gibi hastalık raporunu yazılı belgeyi göndermeyecek. Bu raporu dijital olarak doktor ve hastalık kasası işverene gönderecek. Trenle seyahat edenleri ilgilendirecek olan bir konu ise, trene bindikten sonra artık kontrol memurlarından bilet alınamayacak. Trene binmeden önce bilet alamayan kişi, bindikten 10 dakika sonraya kadar biletini dijital olarak alma imkanına sahip olacak.

2022 yılını da yapılacak en güzel değişimlerinden biri ise erkek civcivlerin artık öldürülmeyecek olmaları.

Yumurtlamadıkları için ve etleri de az olduğu gerekçesiyle Almanya’da her yıl 40 milyon erkek civciv öldürülüyordu. 1 Ocak tarihinden itibaren erkek civcivlerin öldürülmeleri yasak…

 

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen 2022 Yılında Almanya`da neler değişecek? Almanya 2022 haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 2022 Yılında Almanya`da neler değişecek? Almanya 2022 haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.