2020 TOKYO YAZ OLİMPİYAT OYUNLARI BAŞLADI

ABONE OL
14:07 - 26/07/2021 14:07
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Herkese buradan merhaba diyerek bu haftaki yazımı sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Öncelikle bu günlerde başlamış olan 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunları daha öncede iptal edilen sportif etkinlikler gibi bu olimpiyat Oyunlarıda Covit 19 nedeniyle 2021 de yani bir yıl ertelenerek şu anda yapılıyor.

Olimpiyat Oyunları tarihine baktığımızda, buna benzer ertelemeleri I. ve II. Dünya savaşları esnasında yaşamıştık, ki bu oyunlar savaş nedeniyle hiç yapılamamıştı.  (1916 Olimpiyat Oyunları 1. Dünya savaşı nedeniyle,  1940-1944 Olimpiyat Olimpiyat Oyunlarıda 2. Dünya savaşı nedeniyle) ve yine hatırlarsanız 1980 Moskova Olimpiyat Oyunları daha çok Batılı ülkeler tarafından boykot edilmesine rağmen yapıldı ama maalesef Olimpiyat Ruhuna kara bir leke olarak zihnimizde kalacak. (Türkiye olarak bizde katılmamıştık!) ve şimdide gecikmeli olarak bu yıl yaşadığımız Kovit 19 nedeniyle sekteye uğramış oldu.

Türkiye ülke olarak 2020 Tokyo olimpiyat oyunlarına 108 sporcu ile rekor düzeyde sayılacak kadar kalabalık sporcuyla  katıldılar. (Buradan bir küçük hatırlatma yapmak isterim en az sporcu ile katılım yaptığımız Olimpiyat Oyunları  1908 Londra Olimpiyat Oyunları iken! Çok ilginçtir ki en fazla sporcu katılımı ile katıldığımız Olimpiyat Oyunlarıda 2012 Londra Olimpiyat Oyunları idi! Buraya 112 sporcu ile katıldık).

Sporcularımız son bir yıl içerisinde çektikleri binbir zorluk sonunda kota alarak katıldıkları bu Olimpiyat Oyunlarına, çaba ve çalışmalarının ürünlerini almak için sahneye çıktılar bile! Buradan hepsine başarılar dilemek kalıyor bizlere. Özellikle Cimnastikçilerimiz ile Kadın Voleybol takımımız çok başarılı bir başlangıç yaptılar ve finallere doğru yol almaya devam etmek istiyorlar ki buradan Cimnastik Federasyonu ile Voleybol Federasyonunu kutlamadan geçemiyeceğim!

Cimnastikte ilk kez bu kadar kalabalık bir sporcu grubu ile katılan cimnastikçilerimizin artık Takım halinde de katılım göstermesini umuyoruz. Voleybolda özellikle son Olimpiyat Oyunlarının şampiyonu olan Çin kadın voleybol takımını 3-0 gibi net bir skorla yenen Filenin Sultanları umarım bu rüyanın içerisinde kalıp yanlış yapmazlar, maçlar devam ediyor ve Çin için acı olan bu durumu, bizler diğer takımlardan yara almadan ve şımarmadan bizleride mutlu bir sonuca götürmelerini bekliyoruz. Buradan Vakıfbank Kadın Voleybol takımınındada birlikte çalıştığım Kadın Milli takım antrenörü sevgili Giovenni Gudelti’yi maçtan hemen sonra arıyarak kutladım nazik dönüşü beni mutlu etti. Belliki konuşmalarımız işe yaramış!

Olimpiyat oyunlarının felsefesinde her ne kadar katılmak bile yeter dense de! Çoğu ülke burada aslında kendi propogandalarını dolaylı olarak vurgulamak istemektedir. Düşünün ki! 700 atlete yakın bir katılımla gelen Çin, ABD, Japonya gibi ülkeler bir tarafta, 20-30 ve hatta daha az sayıda sporcuyla katılan ülkele bir tarafta; Neyin yarışını yapacakları doğrusu beni düşündürmüyor değil! Her neyse, mademki katılım olmalı diyoruz ancak ortaya konulan kotalar engeller nedir? Bırakın kendine güvenen yarışsın bence.

Buradan bir başka hatırlatmayı yaparak yazımı bitirmek istiyorum; Her Olimpiyat Oyunları sonucunda yapamadıklarımızı inşallah bir dahaki Oyunlarda (Dört yıl sonra) telafi ederiz diyen yöneticilerimiz artık sporun bir bilim dalı olduğunu ve bilimsel çalışmalar yapmadan ezbere sonuca gidilemiyeceğini gönül rahatlığı ile bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ki yarın aynı sözlerle bizleri dört yıl daha oyalamalarının hiç bir geçerli yolu olmadığını bildirmek isterim, yani biz bu filmi daha önce izlemiştik dedirtmesinle artık, daha farklı şeylere ihtiyacımız var! Ki Mustafa Kemal Atatürk o zamanlar demişti Sporcunun Zeki, Çevik ve Ahlaklı olması kaçınılmazdır. Buda ülkelerin içinde bulunduğu eğitim sistemiyle yakından ilgilidir. Yani ülke genelindeki eğitim sistemimiz ne kadar iyi ise sporumuzda o kadar iyi olacaktır. Sizlerle Olimpiyat Oyunları bittikten sonra yine buluşmak üzere derken sporcularımıza bir kez daha bol şanslar diliyor herkese saygılar sunuyorum.

Prof. Dr. Seyhan HASIRCI

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
    Tüm Yorumlar (1)
    • Kerim Memili

      Elleriniz dert görmesin Sayın Hocam. Eğitim Sistemimiz Düzeldikçe Başarılarımız dahada Artacaktır. Saygılar

      Yanıtla
      +0
      -0