20 Saniyede Sonuç Veren Corona Testine Onay

20 Saniyede Sonuç Veren Corona Testine Onay

ABONE OL
22:51 - 26/03/2021 22:51
20 Saniyede Sonuç Veren Corona Testine Onay
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İngiltere’de 20 saniyede sonuç veren Corona virüsü testi onaylandı. Test bir süredir Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda yolcular üzerinde deneniyordu.

Virolens Testi olarak adlandırılan ve İngiliz şirketler iAbra ile TT Electronics’in geliştirdiği Corona virüsü testi tükürük örneği üzerinde yapılıyor.

İngiltere İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu’nun (MHRA) onay başvurusunu kabul ettiği Virolens testinin dağıtımından sorumlu Histate firması yetkilileri, dağıtıma hemen başlanacağını, önümüzdeki aylarda da dağıtım alanlarının genişleteceğini söyledi.

Hızlı sonuç veren Corona testlerinin ilk aşamada öncelikle havaalanları, işletmeler ve spor tesislerinde kullanılması planlanıyor.

Histate’den yapılan açıklamada, 20 saniyelik testin yanlış negatif sonuç verme oranının yüzde 0,09, yanlış pozitif verme oranının ise yüzde 0,03 olduğu belirtildi.

Corona virüsüne karşı şu ana kadar bir dizi farklı test kiti geliştirildi. Bunlar arasında bazıları vücutta, virüsün taşıdığı genetik bir molekül olup olmadığına bakarken, diğer tür testlerde virüse karşı antikor üretimine neden olan antijenler aranıyor. Her iki tür testte de burundan ve boğazdan alınan kültür örnekleri kullanılırken, moleküler testlerde tükürük ya da diğer vücut sıvıları kullanılabiliyor.

VOA tarafından geçilen 20 Saniyede Sonuç Veren Corona Testine Onay haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 20 Saniyede Sonuç Veren Corona Testine Onay haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 20 Saniyede Sonuç Veren Corona Testine Onay haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.