19 Mayıs´tan sonra seyahat özgürlüğü

19 Mayıs´tan sonra seyahat özgürlüğü

ABONE OL
09:58 - 29/04/2021 09:58
19 Mayıs´tan sonra seyahat özgürlüğü
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Orta Avrupa ülkelerinin turizm bakanları yaz sezonunu kurtaracak tedbirler konuşmak üzere bir araya geldi.

APA haber ajansı tarafından yayınlanan habere göre Avusturya Turizm Bakanı Elisabetz Köstinger Avusturya´nın İsviçre ve Liechtenstein dahil komşu ülkelerinin yetkili kişileri ve turizm bakanları ile buluşarak “Yeşil Pasaport´un” Avrupa çapında lanse edilmesi ve yaz sezonu icin turizmin yapılabilmesi için alınacak tedbirler konusunda görüştü.

Bu konuda turizm bakanlığından gelen bilgilere göre sınırların açılması ile tatilcilere uygulanacak karantina konularında bir çok çözülmesi gereken detaylar kaldı.

19 Mayıs´tan sonra seyahat özgürlüğü

Seyahat özgürlüğünü yeniden sağlayabilmek için Avusturya için 19 Mayıs´tan sonra planlanan özgürlükleri komşu ülkeleri ile önceden görüşmek gerekecek diye konuşan Köstinger, bunun için en önemli unsurun “Yeşil Pasaport”un olacağını ekledi.

Lanse edilecek “Yeşil Pasaport”ta aşı, test ve iyileşme gibi bilgiler bulunacak.

Avusturya, 19 Mayıs´tan itibaren ülkeye giriş yapan kişilere uygulanacak karantina şartlarını hafitletecek ve bu gelişmeyle seyahat özgürlüğünü yeniden sağlanmasına yönelik önemli bir adım atmış olacak.

Bu planlarla ilgili “doğal olarak komşu ülkeleri ile uyumlu şartlar bulmaya çalısıyoruz” diyen Turizm Bakanı Köstinger, “yaz sezonu için hepimizin ortak amacı, misafirlere kolay, fakat aynı zamanda güvenli koşullar yaratmaktır” dedi. Resim © AA

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.