19 Mayıs Helmstedt’de coşku ile kutlandı

19 Mayıs Helmstedt’de coşku ile kutlandı

ABONE OL
02:16 - 09/08/2019 02:16
19 Mayıs Helmstedt’de coşku ile kutlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Sunuculuğunu Fatma Şakacı’nın üstlendiği Program; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından T.C. Hannover Konsolosluğu Eğitim Ataşesi İsmail Demirbağ ve Helmstedt Alevi Kültür Birliği Başkanı İsmail Kartal’ın günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmaları ile başladı.

Programın en renkli görüntüsü hazırlanan Helmstedt Anadolu Halk Oyunları (Folklor) Ekibi gösterisi, Helmstedt Anadolu Bağlama (Saz) grubu, Helmstedt Anadolu Band- Müzik dinletisi oldu.

Anadolu’muzun 1000 yıllık Türk tarihini anlatan animasyon ve devrimleri ilgiyle izlenirken, ellerde bayrak hep birlikte İzmir’in Dağları, 10. Yıl Marşları ile Sarı Saçlım Mavi Gözlüm eserleri tüm katılanlar tarafından hep bir ağızdan söylendi.

Şiirler ve Türkülerin gençler tarafından sunumlarının yanı sıra, Sarı Zeybek Atatürk gösterisi ayakta alkışlandı.

Sanatçılardan Ergün Mutlu, Hüseyin Atmaca, Burak Yonat ve Şahin Aksu yaptıkları türkü konseri ile halkı coşturdular.

Kültür ve Sanat organizasyonunu gerçekleştiren Müzik Öğretmeni Serkan Çağatay; “Bizim için önemli olan Bayramımızın tüm toplum farklı fertlerinin bir araya ortak değerlerimiz ile katılımıydı.

Programımız 100.yıl kutlaması çerçevesinde Barış, Kardeşlik, Hoşgörü ve Birlik mesajlarına vesile olmasının yanı sıra, en anlamlısı da vatandaşlarca desteklenmesinin memnuniyet verici olmasıdır” dedi.

ha-ber.com/Serkan Çağatay/ Helmstedt

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.