19 MAYIS AYDINLANMANIN ÖZÜ

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkışının 101. Yılını kutluyoruz.

Samsun’a çıkış…

Aydınlanmaya atılan adım!

Düşüncenin eyleme geçtiği tarih.

Dünyanın herhangi bir yerinde, bir devrimci aydınlanma ışığı yakmışsa:

Geriye dönüşü yoktur artık, kimse durduramaz.

Mustafa Kemal Anadolu’ya çıktı ve meşaleyi tutuşturdu. Türk ulusu, tarihini anladığı ölçüde de Atatürk’ün gerçekleştirdiklerinin kıymetini anlar, heyecanını yaşar, gururunu taşır.

19 Mayıs’ın 101. Yılında, kurtuluşu anlamış olmanın bilinciyle, artan bir coşkuyla kutlamış olmanın gururunu yaşıyoruz.

Kutladığımız büyük bayramın hakkını vermek, daha ziyade, gençlik öncülüğünde sahip çıkmak ve çağdaşlığın en önderi olmak gibi bir görevi vardır Türk Ulus’unun.

Ancak bu hedefin yoluna girmiş olmakla, kutlamanın haklı gururunu taşımış oluruz.

Aydınlanmamız devam ediyor…

Karanlığa karşı çetin bir savaş sürüyor. Zifiri karanlıkta zerre kadar bir ışık aralanabilmişse; gün ışığı görmek kaçınılmazdır, yeter ki savaşmaktan vazgeçmeyin.

Daha Osmanlı zamanından süzülüp gelen, koca bir imparatorluğun yok oluşuna ve yutulması için iştah kabartanlara karşı, Mustafa Kemal Paşa önderliğinde başlayan insan olma, kimlik bulma, uluslaşma hareketi, Kemalist Devrimlerle ete kemiğe büründü.

Laik yaşayabilmek demek, çağdaşlığı yakalamanın ve insanca yaşamanın olmazsa olmaz ön koşulu bilinciyle gerçekleştirilen laik devrim karşısında bile, sömürüye alışmış, kendilerini insanlığın efendileri sananlar, alay etmişler, Türk Ulus’unun laikliği yaşayamayacağını utanmazca söyleyebilmişlerdir.

Günümüzde postmodern gericiliğin kıskacından kurtaramamış zavallılar (liberaller, dinciler, dinciliğin savunulmasını özgürlük hakkı sayanlar…), küresel sermayeye hizmeti ilericilik sayıyorlar.

Kısaca…

19 Mayıs demek Mustafa Kemal demek, laiklik demek, demokrasi demek, aydınlanma demek. 19 Mayıs bilimdir, akıldır. Bu bir İleriye doğru akan coşkulu ırmaktır, önüne çıkan çok oluyor, fakat ırmağın akışını durdurmaya kimsenin gücü yetmez.

19 MAYIS 1919 BAYRAMININ 101.YILI KUTLU OLSUN

YAŞASIN MUSTAFA KEMAL

YAŞASIN 19 MAYIS

Zekeriye Uçar

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.