18 yaşına giren her gence 20 bin Euro “başlangıç sermayesi”

18 yaşına giren her gence 20 bin Euro “başlangıç sermayesi”

ABONE OL
12:04 - 20/01/2022 12:04
18 yaşına giren her gence 20 bin Euro “başlangıç sermayesi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya, 18 yaşına giren gençlere “başlangıç sermayesi” vermeyi tartışıyor.

Almanya’da hem gelir eşitsizliğini gidermek, hem de gençlerin ekonomik hayata daha rahat atılmalarını sağlamak için farklı bir öneri geldi.

Alman Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü (DIW), 18 yaşına gelen her Alman gence 20.000 Euro “başlangıç sermayesi” verilmesini önerdi. Öneriye birçok kesimden destek de geldi.

Hükümet protokolünde, ev sahibi olmanın teşvik edilmesi, şirket ve bireysel emeklilik planlarının iyileştirilmesi, gelir vergisinde toplu ödemelerin artırılması planlarının olduğunu belirten DIW’in vergi uzmanları, 18 yaşına gelen herkesin devletten böyle bir parayı almasının herkes için çok çekici olacağını savundu.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan yetkililer, “Toplumdaki servet eşitsizliği de bu sayede azalacaktır” derken, paranın nakit olarak değil, eğitim, eğitimi ilerletme, mülk sahibi olma, serbest meslek ya da iş kurma için verilebileceğini belirtti. Öneri, Alman medyasında büyük ilgi gördü.

Bunun maliyetinin Alman ekonomisine 15 milyar Euro olacağı, bunun da çeşitli fonlardan veya emlak vergilerinden finanse edilebileceğine dikkat çekildi. çocukların korunması mülteciler reporter

IPN INTERNATIONAL PRESS NEWS AGENCY® tarafından geçilen Almanya’da 18 yaşına giren her gence 20 bin Euro “başlangıç sermayesi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’da 18 yaşına giren her gence 20 bin Euro “başlangıç sermayesi” haberi web sayfamıza otomatik olarak youtube’dan geldiği şekliyle yer almaktadır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.