DOLAR

32,3305

0.24%
EURO

35,0980

-0.09%
ALTIN(gr)

2.295,30

0,80%
BİST 100

9040.6

0,80%
11 İlde Uyuşturucu Operasyonunda 213 Gözaltı

11 İlde Uyuşturucu Operasyonunda 213 Gözaltı

ABONE OL
11:16 - 21/06/2022 11:16
11 İlde Uyuşturucu Operasyonunda 213 Gözaltı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Türkiye genelinde uyuşturucu satıcılarına yönelik, 11 ili kapsayan, bir operasyon başlatıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Diyarbakır’da düzenlediği basın toplantısıyla duyurduğu operasyonun ilk saatlerinde, 213 kişi gözaltına alındı.

Son zamanların en kapsamlı uyuşturucu operasyonu, bu sabah saat 4 itibariyle başladı. “Kökünü Kurutma Operasyonu” adı verilen Diyarbakır merkezli operasyon, eş zamanlı olarak, İstanbul, Bursa, Batman, Şanlıurfa, Van, Muş, Bitlis, Erzurum, Eskişehir ve Mardin’de gerçekleştirildi. 4 bin 200 güvenlik görevlisinin katıldığı operasyonda, 292 kişiye ait 205 adres hedef alındı. Operasyonun ilk saatlerinde 213 kişi gözaltına alındı.

Operasyonun Diyarbakır ayağında, önceden belirlenen adreslere baskın yapıldı. Havadan helikopterlerin de destek verdiği operasyonda, özel harekât timleri evlerde güvenliği sağladıktan sonra narkotik polisleri aramalara başladı. Bazı evlerde silah ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Soylu, operasyonu Diyarbakır’da saat 7.30’da düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu. Bakan Soylu, Emniyet Müdürlüğü’ndeki basın toplantısında, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 8 ay önce başlattığı soruşturmanın sonucunda operasyona karar verildiğini söyledi. Uyuşturucu ticaretiyle bağlantılı olan isimlerin tek tek tespit edildiğini vurgulayan Soylu “10 vilayette ve ağırlıklı bölümü Diyarbakır’da ve yine 292’nin 8’i jandarma bölgemizde, jandarmamız da operasyonun içerisindeydi ve 292 hedefe sabah 04.00 itibarıyla arkadaşlarımız, 4 bin 200 polis arkadaşımız ve jandarmalarımız, 400 araç, 20 narkotik köpeği, 05.00 itibarıyla evlere girmek suretiyle şu ana kadar 213 gözaltı yapıldı” dedi.

Hedeflerden biri de terörün finansmanı

Operasyonun kendine has özelliklerinin bulunduğuna dikkati çeken Soylu, şu ana kadar esrar, metamfetamin, kokain, uyuşturucu hap, tabanca ve kalaşnikof gibi birçok malzeme ele geçirildiğini ifade etti. Soylu, operasyonda metamfetamin satıcılarının özellikle hedef alındığına vurgu yaparak operasyonun amaçlarından birinin de terör finansmanını engellemek olduğunu belirtti. Bakan Soylu, ”Şu anda girilen adreslerde gerek örgüt paçavraları gerekse aynı adreslerde kalaşnikoflar ele geçirildi. Elbetteki, burada ta geçmişten kalan bir alışkanlık üzerine yani bir taraftan uyuşturucu bir taraftan da uyuşturucudan yani narkodan elde edilen, terör finansmanı elbetteki var. Yaklaşık 2-2,5 yıldır, sadece örgütlere ve uyuşturucuya yönelik operasyon yapmıyoruz. Yani bunun finansmanına yönelik de operasyonlar gerçekleştiriyoruz ki, en kıymetlisi budur. Gerek terör operasyonları gerek suç örgütlerini tasfiye operasyonlarında, finans ayağı da bizim açımızdan yani terörün ve suç gelirlerinin finansmanı ayağı da bizim açımızdan en önemli ayak olarak projelendirilmektedir, delillendirilmektedir, detaylandırılmaktadır ve ortaya konulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Helikopterlerin de havadan destek verdiği operasyon hala devam ediyor. Soylu, kent merkezleriyle birlikte kırsal bölgeleri de kapsayan bir operasyon daha başlatıldığına dikkat çekerek gözaltı kararı verilen 200 kişiden, 50’sinin yakalandığını duyurdu.

VOA tarafından geçilen 11 İlde Uyuşturucu Operasyonunda 213 Gözaltı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 11 İlde Uyuşturucu Operasyonunda 213 Gözaltı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 11 İlde Uyuşturucu Operasyonunda 213 Gözaltı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.