102 yaşındaki ABD’deki en yaşlı Türk: “Mutlaka oy kullanın”

102 yaşındaki ABD’deki en yaşlı Türk: “Mutlaka oy kullanın”

ABONE OL
00:24 - 24/05/2023 00:24
102 yaşındaki ABD’deki en yaşlı Türk: “Mutlaka oy kullanın”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD’de yaşayan en yaşlı Türk Sıdıka Olgay, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda da New York’taki Türkevi’nde oyunu kullandı. Cumhuriyet tarihinde yapılan tüm seçimlerde oy kullanan Olgay, “demokrasi ve laikliği yeniden yaşamak istiyorum” dedi.

102 yaşındaki Sıdıka Olgay, tüm seçmenlerin hiçbir mazerete sığınmadan pişman olmamak için mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini belirtti.

VOA Türkçe ’ye seçimlerle ilgili görüşlerini aktaran Olgay, “103 yaşına gireceğim, yine oy kullanmaya geldim, kendimi gayet iyi hissediyorum. Atatürk ilkeleriyle yetişen bir cumhuriyet kadınıyım, demokrasiyi korumak üzere kaç tur yaparlarsa yapsınlar oy vermeye hazırım” dedi.

Olgay, seçmenlere yaptığı çağrıda,” Herkesin sandığa koşarak oy vermesi lazım. Büyük bir vazife bu. Boynumuzun borcu. 103’üme gidiyorum, ben bu yaşta inanın severek, koşarak geldim. Sanki bir arkadaşıma gidiyorum. Bunu herkesin yapması lazım” dedi.

“Oy vermeyenler büyük hata yapıyor sonra çok pişman olurlar”

İlk tur sonuçlarıyla ilgili herhangi bir hayal kırıklığı yaşamadığını belirten Olgay, “Hayal kırıklığı diye bir şey düşünmüyorum. Hayalim çok kuvvetli. Hiç o kimseler gibi düşünmedim, hiç üşenmeyecek, hastayım diye naz yapmayacaklar, apar topar büyük bir vazifeyle gidecekler” dedi.

Sıdıka Olgay, “Bu insanın yaşam gayesi. Yok işim var, gücüm var, hiçbir şey düşünmeyeceksin. Direk olarak irade kuvvetiyle sandığa gideceksin. Seçmenlerin sürekli oy vermeye gelmeleri lazım bu vatan vazifesi. Yemek içmek gibi önemli. Çok önem veriyorum bunu yapmayanlar çok büyük hata yapıyorlar. Acısını çekecekler. Pişman olup, niye gitmedim diyecekler” diye konuştu.

“Laikliği özlüyorum bu olacak inanıyorum”

Umutlu olduğunu ifade eden Sıdıka Olgay, seçim sonuçlarıyla ilgili temenni ve beklentilerini VOA Türkçe’ye anlattı.

Olgay, “Ben koyu Atatürkçüyüm, Atatürk’ü gördüm. İstanbulluyum, orada çok zamanım geçti. Tekrar eski İstanbul’u görmek istiyorum. Demokrasiyi istiyorum. Eski hürriyetimizi istiyorum. Atatürk zamanını özlüyorum. Laikliği özlüyorum. Ve bu olacak inanıyorum. Ben 103’e girmeden hepsini göreceğim. Laik Türkiye istiyorum. Bu olacak inanıyorum” diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ABD’deki Türk seçmenler oy vermeyi sürdürüyor. Oy verme işleminin başladığı hafta sonunda ABD’deki yedi Türk temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu’na bağlı Long Island ile New Jersey’de kurulan sandıklarda oy kullanan seçmenler yeni bir katılım rekoru kırdı. Seçimlerin ilk iki gününde ABD’de 37 bin 451 Türk seçmen oy kullandı.

VOA tarafından geçilen 102 yaşındaki ABD’deki en yaşlı Türk: “Mutlaka oy kullanın” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 102 yaşındaki ABD’deki en yaşlı Türk: “Mutlaka oy kullanın” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 102 yaşındaki ABD’deki en yaşlı Türk: “Mutlaka oy kullanın” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.