100’den Fazla Kişi Enkazdan Çıkarıldı Ölü Sayısı 26

100’den Fazla Kişi Enkazdan Çıkarıldı Ölü Sayısı 26

ABONE OL
13:48 - 31/10/2020 13:48
100’den Fazla Kişi Enkazdan Çıkarıldı Ölü Sayısı 26
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

İzmir’de dün meydana gelen depremin ardından arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı AFAD’ın (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) 6,6, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nin 6,9 büyüklüğünde olduğunu açıkladığı depremden sonra 3,5 büyüklüğünden daha büyük 64 deprem meydana geldi.

İzmir depreminde ölü sayısı 26’ya yükselirken yaralı sayısı 885 olarak açıklandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘‘26 can kaybımız var. 25’i yoğun bakımda, 381 kişi halen tedavi görüyor. 4 ameliyat daha başarıyla sonuçlandı. 504 kişinin tedavisi tamamlanmış durumda’’ dedi.

Yıkılan 17 binanın 9’unda arama kurtarma çalışmaları bitti. Tümü Bayraklı ilçesinde bulunan bulunan iki bloklu Emrah sitesi, Ali Rıza apartmanı, Yılmaz Erbek apartmanı, Barış sitesi ve üç bloklu Yağcıoğlu sitesinde arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İzmir’deki depremde enkaz altında kalan anne Seher Perinçek ve 3 çocuğunu sağ olarak kurtardı.

Yılmaz Erbek Apartmanı enkazından da Hülya Özmet depremden 17 saat sonra yaralı olarak kurtarıldı.

Enkaz altında hala iki yüze yakın depremzede olduğu belirtiliyor.

Kurum: 100 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık’’

Eski başbakan ve İzmir milletvekili Binali Yıldırım başkanlığında İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir yandan arama-kurtarma faaliyetleri sürerken diğer yandan hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kurum, ‘‘Bakanlığımız bütün binalara girmek suretiyle hasar-tespit çalışmalarını yapacaklar. Ağır hasarlı, yıkılan riski olan binalarımız olduğu düşüncedeyiz. Binaların tespitlerinin yapılmasına müteakip girmek önem arz etmektedir. Arama-kurtarma faaliyetlerini çok hassas bir biçimde yürütmek durumundayız. Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı sağ olarak kurtardık. Arama kurtarma faaliyetlerini 2 bin 59 kişiyle yürütüyoruz. Diğer personel dediğimiz 2 bin 906 kişi ile yardım faaliyetlerini yürütüyoruz’’ dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın açıklamasından sonra enkazdan dört kişi daha çıkarıldı.

Nefret söyleminde bulunan altı kişi gözaltına alındı; Adalet Bakanı ‘‘Kimse kardeşliğimizi suistimal edemez’’ dedi

İzmir’deki deprem sonrası sosyal medyada nefret söylemi ve ayrımcılık içeren mesajlar yayınlayan üç kişi gözaltına alındı.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, “Ortak acılar ortak duygudaşlık gerektirir. Bu ortaklığa halel getiren her türlü açıklamalara, tavırlara gerekli müeyyideyi hak eden süreçtir. Dolayısıyla cumhuriyet başsavcılıklarımız bu acılarımızı paylaşmak yerine nefret söylemi içinde olanlara gerekli soruşturmayı yapmaktadır. 10 ilde tahkikat yapılmış, 3 kişi Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep’te gözaltına alınmıştır. Kimse kardeşliğimizi suistimal edemez. Bunu yapmak isteyenlere adalet izin vermeyecektir’’ dedi. Provokatif paylaşım yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınanların sayısı altıya yükseldi.

Soyer: ‘‘Deprem sonrası hayatı kolaylaştıracak çalışmalar yapmalıyız’

Arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, hasarlı binaların sorun yaratacağına dikkat çekti.

Soyer, ‘‘Asıl mesele dışarıda akmakta olan hayat. Binlerce İzmirli geceyi dışarıda geçirdi. Bu son derece zor bir durum. Ne kadar devam edeceğini kimse bilmiyor. Binaların hasar tespitleri yapılacak. Hasar düzeyleri belli olacak. Ona göre vatandaşlar evlerine girip giremeyeceğini anlayacak. Depremin verdiği hasarı o zaman görmüş olacak. Bu hayatı kolaylaştıracak çalışma yapmamız lazım. Çadır battaniye soda, kumanya çay çorba birçok hazırlık yapmak lazım. İzmirliler olarak pandemide dayanışma sergiledik. Bu dayanışmayı Bayraklı ile de yapacağız’’ dedi.

AFAD ve Kızılay bölgeye 3009 çadır gönderdi

AFAD’dan yapılan açıklamada ‘‘Acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla bölgeye AFAD tarafından 960 çadır, 100 genel maksat çadırı, 4520 battaniye, 3756 yatak, 3000 yastık ve 3000 çarşaf seti; Türk Kızılay tarafından 2.049 çadır, 51 genel maksat çadırı, 6.888 yatak, 16.050 battaniye ve 2.657 mutfak seti’’ sevk edildiği belirtildi.

Ayrıca deprem bölgesinde 38 ikram aracı ve 56.300 öğün kapasiteli mobil beslenme ünitelerinin faaliyete geçtiği duyuruldu.

Kılıçdaroğlu İzmir’de

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir’e gelerek arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği enkaz alanlarında partililerden bilgi aldı.

CHP lideri, henüz depremle ilgili bir açıklama yapmadı.

Deprem Yunanistan’ın Sisam Adası’nı da vurdu

Ege Denizi’ndeki şiddetli deprem Yunanistan’ı da vurdu. Sisam (Samos) Adası’nda iki öğrenci yaşamını yitirdi. Tsunami nedeniyle ev ve işyerleri sular altında kaldı. Yunan yetkililer, olası artçı sarsıntılara karşı halka evlerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

VOA tarafından geçilen 100’den Fazla Kişi Enkazdan Çıkarıldı Ölü Sayısı 26 haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. 100’den Fazla Kişi Enkazdan Çıkarıldı Ölü Sayısı 26 haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan 100’den Fazla Kişi Enkazdan Çıkarıldı Ölü Sayısı 26 haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.