***  100 bin çocuk şenliğe katıldı…

*** 100 bin çocuk şenliğe katıldı…

ABONE OL
00:01 - 16/06/2019 00:01
***  100 bin çocuk şenliğe katıldı…
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best



DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇOCUK ŞENLİĞİ


Dünya Çocuk Günü „Çocukların da hakları var!“ sloganıyla kutlandı
Almanya’da iki milyon çocuk fakirlik sınırının altında yaşıyor

Federal Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier, çocukların geleceğinden aileleri kadar devletin de sorumlu olduğuna dikkat çekti. Çocukların refahı için anababaların işsizlik sorununa çözüm bulunması ve yeterli sayıda çocuk yuvası açılması gerektiğine işaret eden Steinmeier „Çocuklarımızı sadece internete ve Nintendo’ya teslim etmemeliyiz!“ diye konuştu.
dunya-b.jpg
Dünya Çocuk Günü’nde kapılarını çocuklara açan Cumhurbaşkanı Horst Köhler de 5 bin minik konuğu ağırladı. Potsdamer Platz ve çevresindeki 5 bin metrekarelik alanda „Çocukların da hakları var!“ sloganıyla organize edilen şenlikteki bütün hizmetler ücretsiz sunuldu.
dunya-b2.jpg
1000 kişinin gönüllü olarak çalıştığı Dünya Çocuk Günü çerçevesinde kurulan sahnelerde verilen konserler büyük ilgi gördü. Dışişleri Bakanlığı etkinlikler kapsamında sadece çocuklara yönelik bir de internet sitesi açtı. Alman yardım kuruluşu „Deutshes Kinderhilfswerk“ Başkanı Thomas Krüger, Almanya’da yaklaşık 2 milyon çocuğun fakirlik sınırının altında yaşadığını vurgulayarak çocukların korunmasının anayasanın teminatı altına alınmasını talep etti. Orhan Önaldı-ha-ber.com-berlin
dunya-z.jpg

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.