*** 1 Mayıs’ın olaysız geçmesi bekleniyor

*** 1 Mayıs’ın olaysız geçmesi bekleniyor

ABONE OL
14:48 - 28/04/2009 14:48
*** 1 Mayıs’ın olaysız geçmesi bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

 

1 Mayıs’ın olaysız geçmesi bekleniyor

Almanya’da her yıl düzenlenen 1 Mayıs etkinliklerinin bu yıl büyük ölçüde olaysız geçmesi bekleniyor

Berlin Eyaleti İçişleri Bakanı Ehrhart Körting, bu konuda ”Die Welt” ve ”Berliner Morgenpost” gazetelerine yaptığı açıklamada, ekonomik krize rağmen, 1 Mayıs’ın bu yıl geçen yıl olduğu gibi büyük ölçüde olaysız geçmesini beklediğini söyledi.

Aşırı solcu gruplar tarafından yapılan çağrılara bakıldığında organize bir şiddet eylemi yapılmasının beklenmediğini ifade eden Körting, ancak bazı kişilerin kendi başlarına bir çöp bidonunu ya da aracı ateşe verebileceklerini, bu kişilere karşı da emniyet güçlerinin gerekli önlemi alacağını kaydetti.

Körting, geçen yıl da benzer bazı olayların yaşandığını, ancak daha önceki yıllarda olduğu gibi büyük gruplar tarafından organize şiddet olaylarının çıkarılmasının beklenmediğini belirtti.

Almanya’da geçen yıl büyük olayların yaşandığı Hamburg kentinde de polis, bu yıl büyük olayların yaşanmasının beklenmediğini, şu ana kadar sadece bazı sendikaların gösteri izni istediğini bildirdi.

Şiddet yanlısı solcu ve aşırı sağcı göstericilerin bu yıl daha çok Berlin ve Hannover’e gitmelerinin beklendiğini ifade eden Hamburg polisi, ancak Hannover kentinde aşırı sağcılar için getirilen yasağın kalması durumunda, bu kişilerin Hamburg kentine gelebileceği, bu takdirde durumun gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Hamburg’da geçen yıl aşırı solcu ve aşırı sağcı gruplar arasında 1 Mayıs’ta meydana gelen olaylarda, 30 polis yaralanmış, çok sayıda otomobil ve dükkan hasar görmüştü.

ha-ber.com (A.A) Evren AYDEMİR 

Inal

    Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.