1 MAYIS 2020

ABONE OL
11:27 - 23/10/2020 11:27
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

1 Mayıs mücadele geleneği 130 yıldır; fabrikalarda, tarlalarda, atölyelerde, iş yerlerinde, okullarda, evlerde… devam ediyor.

Her ülke, her iş yeri ve her meslekten emekçiler ortak talepleri üzerinde örgütlü mücadelelerini 1 Mayıs alanlarına taşıyarak 130 yıldır bayramlaşıyorlar.

Dünya emekçileri, 2020 1 Mayısını İş, Eğitim, Bilim, Sağlık talepleri ile pandemi koşullarını dikkate alarak evlerde, iş yerlerinde, alanlarda kutlanacaklar.

Kapitalizmin sömürü çarklarının arasında yaşam sürdüren dünya halkları bu günlerde Pandemi (kovid-19) ile mücadele ediyor. Bu mücadelenin  en ön saflarda, en zor koşullarda, korunaksız, ekipmansız çalışan sağlık emekçileri can kurtarma uğruna canlarını veriyorlar.

Sanayi, tarım, inşat işçileri… İş güvenliği, iş güvencesinin olmadığı, sağlıksız ortamlarda zorunlu  çalıştırılıyorlar.

İşine gitmek için akşam uyuyan milyonlarca işçi sabah “işten çıkarıldınız” mesajları ile işsizliğe uyanıyorlar.

Milyonlarca yoksul gıda, barınma, yaşam ihtiyaçları içinde  pandemi ile baş başa bırakıldılar.

DÜNYA DEĞİŞECEK!

Bunun altını çizelim. 1 Mayıs 2020 dünya emekçileri geleneksel mücadele yöntemlerini, örgütlülüklerini yenileyecekleri yıl olacak.

1 Mayıs 2020 emekçiler açısından: Tahlil, tercik, teorik ve pratik mücadele yöntemleri belirleme yılı olacak.

Emekçiler, kapitalizmin karşısında: Doğayı, hayvanı, böceği, kuşu, toprağı, suyu gezegenin devamı için koruyup kollamayı, yaşatmayı savunacaklar.

Küresel sermaye pandemi deneyimi üzerinden yeni, hak gaspları ve sömürü yöntemleri geliştirecek.

İşçileri evlerden çalışmaya zorlayarak; servis, yemek, ofis, elektrik, su… Giderlerini emekçilerin üzerine yıkmak isteyecekler.  “Zarar ettik” sızlanmaları ile hükümetleri göreve çağırarak işçi ve emekçilerin kazanılmış sosyal siyasal haklarını yasalar ile tırpanlanmasını isteyecekler.

EĞİTİM, BİLİM, SAĞLIK DOĞA VAZGEÇİLMEZ OLACAK!

Dünya emekçileri; 2020 yılı içinde pandemi deneyimlerini harmanlayarak mücadele yöntemlerini belirleyecekler.

Dünya emekçi halkları 2020 bütünleşmesini 2021 yılı ulus, milliyet, inanç, mezhep, renk karşı ayrımcılığına karşı farklılıklara hoşgörü gösterilerek ortak değerler üzerinde birleşmeye taşıyacak. Temelinde, doğa, çevre, parasız özerk eğitim, bilim, sağlık taleplerini inşa ederek sosyal devletler yılına dönüştürecek.

Küresel sermaye açısından 2021 yılı iyi geçmeyecek.  Bu güne kadar; talan, tahrip, yıkım ve yağmalayarak karanlığa sürükledikleri iklimi dünya emekçileri birleşerek tersine çevirecekler. Dünya halkları yüzlerini yeniden güneşe çevirecekler. İş, eğitim, bilim, sağlık, doğa, çevre bir bütün olarak emekçi hakların mücadelesi ile savunulacak.

İş, eğitim, bilim, sağlık, doğa, çevre dengeleri içinde özgürce yaşam dileğimle

Hadi hayırlısı…

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.